Fluwelen begeerte
Sarah Waters

Oesterverkoopster Nancy Astley droomt haar leven lang van de vaudeville. Ondersteboven van revuester Kitty Butler trekt ze naar het wilde en avontuurlijke Londen.
Aanvankelijk is Nancy Kitty's kleedster, maar algauw worden ze geliefden en voeren ze samen hun 'mannen-act' op in theaters en music-halls. Een droom lijkt werkelijkheid geworden, maar dan leert Nancy dat liefde alleen niet genoeg is. Verlaten door Kitty zwerft ze zonder een cent op zak door de straten van Londen. Haar act wordt haar overlevingsstrategie - verkleed als jongen komt ze in aanraking met wellustige heren, schandknapen en meisjes van plezier, maar ook met de Londense aristocratie, die zo mogelijk nog gevaarlijker is... Wat staat Nancy te wachten als ze opnieuw haar hart verliest - ditmaal aan iemand die niet geïnteresseerd is in de wereld van klatergoud?

Fluwelen begeerte laat op een unieke en haast tastbare manier de onderkant van de Victoriaanse tijd zien, en legt pijnlijk de hipocrisie ervan bloot. Vol kleurrijke beschrijvingen van de Londense variétéwereld, met dickensiaanse personages en kloppend van erotische spanning is Fluwelen begeerte een roman die je tot de laatste bladzijde meesleept.
terug
449 blz. | vertaald uit het Engels ( Tipping the Velvet)
Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar | 2002 | ISBN 90-388-8417-6