Tipping the Velvet
Rachael StirlingKeeley Hawes

Tipping the Velvet is een kleurige, gepassioneerde vermakend liefdes verhaal, die zich afspeelt in het Engeland van de jaren 1890 en die onze heldin volgt in de groei naar het vrouw zijn.

Deel 1
De glamoreuze wereld van de 19de eeuwse muziek hal levert de eerste liefdes affaire van Nan op met Kitty Butler, een populaire mannen imitator. Als Kitty de kans krijgt in Londen op te treden vergezeld Nan haar als styliste, maar het ware succes blijft uit totdat Nan zich aan de act toevoegt.

Deel 2
Alleen en gebroken door haar verraad, kan Nan niet terug naar haar familie in Whitstable dus verblijft ze op de straat om te overleven. In haar gedaante als mannen imitator, vind ze een plekje in de Victoriaanse seksuele onderwereld en voelt zich ook aangetrokken tot de rijke weduwe die seks aanbied voor luxe maar wel tegen een riskante prijs.

Deel 3
Diana gooit Nan en Blake eruit en Blake verdwijnt met al het geld en laat een noodlijdende Nan achter. De enige persoon die haar kan helpen blijkt niet zo verwelkomend te zijn. Dus dan begint er een hele nieuwe fase voor Nan, die er uiteindelijk voor zorgt dat ze de belangrijkste beslissing van haar leven neemt.
terug
2002 | UK | 178 min.
DVD | Engels gesproken | Nederlands ondertiteld